HJO logo    Helsingør Jernbaneorkester   Den gamle Espergærde station
         
HJO historie

Bestyrelsen

Vedtægter

Info til medlemmer

Kalender og arrangementer

Øvelokaler

Fotos og ture

Noget for dig?

Nyttige links

Mail til HJO

HJO forside


HJO Helsingør
Ved Stationen 1c
3060 Espergærde
Tlf. 30 32 83 61
   
Øvelokaler

HJO øver hver mandag kl 19-21.30 på Espergærde station i den gamle røde træbarak, der husede den helt oprindelige station lige nord for den senere station i røde mursten på østsiden/vandsiden af jernbanen.

Adressen er Ved Stationen 1C, 3060 Espergærde.

I pausen er der salg af øl/vand til 10 kr. Kontant betaling eller mobilepay-box 2526GF. Nogle gange er der én der giver en omgang til hele orkestret ifm. fødselsdag el.lign. Det koster 200 kr., uanset hvor mange vi er. Der er også nogle gange én, der tager en kage med. Så laver vi lidt kaffe/te.
Lokalet på stationen bliver kun brugt af os, så nodestativer og stole kan blive stående.

Espergærde gamle station Espergærde gamle station, indgang
Her er den gamle røde barak og indgangen til vores øvelokaler

Bygningen har været billetsalgssted, postekspedition  og flere andre ting. I dag er der øvelokaler for HJO

Den 28. maj 1998 bavde den røde træbygning lige nord for Espergærdes "rigtige" stationsbygning 100 årsjubilæum. I denne bygning var Espergærdes første billetsalgssted, og der var fest og glæde, da det første tog standsede her for ca 125 år siden.
Da Kystbanen blev taget i brug året før, var der ikke engang et trinbræt i Espergærde. Først da der lokalt var indsamlet over 3.300 kr, og DSB fik lidt ekstra areal, byggede man den røde træbygning, samt et perrontag, som nu er væk. I1904 begyndte man at bygge den røde murstensbygning. Den levede op til de andre stationsbygninger langs Kystbanen. Det er en særpræget bygning i tidens stil af høj håndværksmæssig kvalitet og omhyggeligt tilpasset sine omgivelser (Fra Egebækken nr 24/1998 - blad for Historisk Forening for Espergærde og Omegn).
I løbet af 00'erne blev den røde murstensbygning afløst af en kassettebygning med kiosk vest for banen.


Øvelokalet Øvelokalet
Øvelokalet Øvelokalet

Oprindelig station

Espergærde Holdeplads, således som den så ud i årene 1898-1904. Bygningen anvendtes senere som pakhus og posthus - og er nu øvelokale for Helsingør Jembaneorkester. (Chr. Sørensens samling)

.